вторник, 9 юни 2020 г.

Пиле Салтимбока

 Толкова лесно, а колко е вкусно...



Продуктите:
пилешки гърди
топено сирене
листа салвия
слайсове прошуто/пушен бекон
много малко сол (а може и без, прошутото е доста солено) и п-р

 сос:
бяло вино
масло
топено сирене 
течна сметана

Пилешките гърди подправете със сол и п-р. Сложете листа славия от едната страна, топено сирене и увийте с листовете прошуто. Пържете на умерен огън по 2-3 минути на страна, първо откъм сиренето и салвията и обърнете 2-3 пъти до желаната от вас степен на приготвяне на месото.
В тигана сипете малко бяло вино, изчакайте малко да се изпари алкохола и добавете маслото, сметаната и топеното сирене.




2 коментара:

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...