четвъртък, 18 юни 2020 г.

Солен кекс със спанак, сирене и франкфуртери




Продуктите:
4 яйца
100мл олио
200г кисело мляко
150г брашно
1 и 1/2ч.л. бакпулвер
1ч.л. сол
1/4ч.л. кимион
1 с.л. ким
300-400г спанак (попарен, добре отцеден и нарязан)
1с.л. магданоз (нарязан)/ или копър, джоджен
180г сирене надробено
2-3 пушени франкфуртера/ кренвирша - нарязани на шайби

  ким (за поръска)

крема сирене
*1-2с.л. кис. мляко

Разбийте яйцата, добавете олиото по малко и киселото мляко.
Пресейте брашното с бакпулвера, добавете солта, кимиона и кима и смесете с течната смес.
Прибавете спанака, магданоза, сиренето и франкфуртерите и разбъркайте набързо.
Сипете сместа в намаслена и набрашнена форма, поръсете с малко ким и печете в загрята на 180 градуса фурна, за около 45-50мин., до суха клечка.  
Охладете и покрийте с крема сирене, ако желаете. 
*Аз ползвам сребристата Goldesa на Лидл и крема сиренето е доста гъсто, затова разредих с малко кис. мляко, за да мога да нанеса върху кекса.
Да ви е вкусно! :)



Адаптирано от сп. Меню










Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...