четвъртък, 18 юни 2020 г.
Солен кекс със спанак, сирене и франкфуртери
Продуктите:
4 яйца
100мл олио
200г кисело мляко
150г брашно
1 и 1/2ч.л. бакпулвер
1ч.л. сол
1/4ч.л. кимион
1 с.л. ким
300-400г спанак (попарен, добре отцеден и нарязан)
1с.л. магданоз (нарязан)/ или копър, джоджен
180г сирене надробено
2-3 пушени франкфуртера/ кренвирша - нарязани на шайби
ким (за поръска)
крема сирене
*1-2с.л. кис. мляко
Разбийте яйцата, добавете олиото по малко и киселото мляко.
Пресейте брашното с бакпулвера, добавете солта, кимиона и кима и смесете с течната смес.
Прибавете спанака, магданоза, сиренето и франкфуртерите и разбъркайте набързо.
Сипете сместа в намаслена и набрашнена форма, поръсете с малко ким и печете в загрята на 180 градуса фурна, за около 45-50мин., до суха клечка.
Охладете и покрийте с крема сирене, ако желаете.
*Аз ползвам сребристата Goldesa на Лидл и крема сиренето е доста гъсто, затова разредих с малко кис. мляко, за да мога да нанеса върху кекса.
Да ви е вкусно! :)
Адаптирано от сп. Меню
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар