за 1 порция:
пилешки гърди (по-малко или 1брой, със стайна Т)
броколи - няколко розички
2 яйца - разбити + малко рибен сос
1ск. чесън
малко пресен джинджифил - на пръчици или на ситно
соев сос
*рибен сос
70-100г *оризови или други нудли (паста Талиатели или Спагети или пък от онези пакетчета - порция с инстантни спагетки)
*сусамово олио
сусам
пържен лук
*!!! Нека рибеният сос, сусамовото олио или оризовите нудли не ви спират да опитате рецептата. Пък после може и да се постараете да си ги набавите. :)
Приготвяне:
Накиснете
оризовите нудли с вряла вода за 10ина минути, отцедете и полейте и
разбъркайте с малко сусамово или слънчогледово олио, за да не залепнат.
Броколито ползвайте сурово или бланширайте за 2-3 минути и охладете.
Нарежете месото на лентички и чесъна - на шайби.
В уок тиган загрейте добре мазнина и изпържете пилешкото, накрая добавете броколито и чесъна, подправете със соевия сос и извадете.
Почистете внимателно горещия тиган с кухненска хартия и върнете на огъня, сипете малко мазнина и яйцата. Бъркайте бързо с тел за разбиване, разнесете и по стените, като накъсвате и щом са готови, добавете нудлите и месото с броколито - объркайте добре и сервирайте. Поръсете с малко сусамово олио, сусам и пържен лук. Да ви е вкусно! :)
И кутията с обяд на детето (с оризови нудли).
Адаптирано от Гордън Рамзи.
Вкусно и семпло!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Бих добавила... и лесно! :)
ОтговорИзтриване