сряда, 15 януари 2020 г.

Пилешко с оризови нудли, броколи и яйца




Продукти:

за 1 порция:

пилешки гърди (по-малко или 1брой, със стайна Т)
броколи - няколко розички
2 яйца - разбити + малко рибен сос
1ск. чесън
малко пресен джинджифил - на пръчици или на ситно
соев сос 

*рибен сос
70-100г *оризови или други нудли (паста Талиатели или Спагети или пък от онези пакетчета - порция с инстантни спагетки)

*сусамово олио
сусам
пържен лук 

*!!!  Нека рибеният сос, сусамовото олио или оризовите нудли не ви спират да опитате рецептата. Пък после може и да се постараете да си ги набавите. :)

Приготвяне:

Накиснете оризовите нудли с вряла вода за 10ина минути, отцедете и полейте и разбъркайте с малко сусамово или слънчогледово олио, за да не залепнат.
Броколито ползвайте сурово или бланширайте за 2-3 минути и охладете. 
Нарежете месото на лентички и чесъна - на шайби.
В уок тиган загрейте добре мазнина и изпържете пилешкото, накрая добавете броколито и чесъна,  подправете със соевия сос  и извадете. 
Почистете внимателно горещия тиган с кухненска хартия и върнете на огъня, сипете малко мазнина и яйцата. Бъркайте бързо с тел за разбиване, разнесете и по стените, като накъсвате и щом са готови, добавете нудлите и месото с броколито - объркайте добре и сервирайте. Поръсете с малко сусамово олио, сусам и пържен лук.  Да ви е вкусно! :)


И кутията с обяд на детето (с оризови нудли).




Адаптирано от Гордън Рамзи.


2 коментара:

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...