сряда, 15 януари 2020 г.
Тайландска салата
Продукти:
пилешки гърди със стайна температура и нарязани на ленти
сухи:
кориандър
джинджифил
лимонова трева
оризови нудли
сусамово олио
морков на тънки жулиени
зелен лук
мента
тайландски босилек/ заменете с обикновен
листа от кафир лайм нарязан много тънко/ заменете с кора от лайм
червена чили чушка
дресинг:
палмова захар/ кокосова/ тъмна кафява
кокосово мляко
рибен сос
кора и сок от лайм
малко сол
фъстъци
кокосов чипс
Приготвяне:
Поширам пилешкото като кипвам вода, добавям подправките и месото, захлупвам и изключвам огъня - след 15-20 минути минути е готово, охлаждам малко.
Накисвам оризовите нудли във вряла вода, после отцеждам и поръсвам с малко сусамово олио.
Събирам всичко и заливам с дресинга.
При сервирането поръсих с накълцаните фъстъци и кокосовия чипс.
Рецептата е от тв 24kitchen.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Тиквен кекс с шоколадови капки
Тиквен кекс - много вкусен и толкова ароматен... подходящ за коледните празници! Продуктите: мокри: 4 яйца 110г кафява захар 70г...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина или друга директна силна топлина. :) ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Няма коментари:
Публикуване на коментар