Продукти:
за 1 порция:
пилешки гърди (1бр./половината от пеперуда)
1 лайм
сол и п-р
2ск. чесън
1с.л. фъстъчено масло
70-100 г оризови нудли
броколи - няколко розички
сусам
Приготвяне:
Накиснете оризовите нудли с вряла вода за 10ина минути, отцедете и полейте и разбъркайте с малко сусамово или слънчогледово олио, за да не залепнат.
Бланширайте броколито за 3 мин. и сложете под студена вода.
Пилешките гърди нарежете с плитки кръстовидни нарези и ги натрийте със сол и п-р, малко олио и настъргана кора лайм. Сложете на огъня в незалепващ съд (който да може да се ползва и във фурна) за 2-3 мин. В това време пресовайте чесън и разбъркайте с фъст. масло, сок от лайма и малко вода до по рядка паста. Обърнете пилешкото, намажете с фъст. паста и преместете на 10 см под грила във фурната за 5мин.
Върнете съда с пилешкото на огъня, добавте нудлите и броколито отстрани на месото и ги объркайте, поръсете със сусама.
Сервирайте нудлите и отгоре пилешкото.
Рецептата е от тв 24kitcen.
Няма коментари:
Публикуване на коментар