сряда, 15 януари 2020 г.

Пиле с фъстъчено масло и нудли



Продукти:
за 1 порция:

пилешки гърди (1бр./половината от пеперуда)
1 лайм
сол и п-р

2ск. чесън
1с.л. фъстъчено масло

70-100 г оризови нудли
броколи - няколко розички
сусам

Приготвяне:

Накиснете оризовите нудли с вряла вода за 10ина минути, отцедете и полейте и разбъркайте с малко сусамово или слънчогледово олио, за да не залепнат.
Бланширайте броколито за 3 мин. и сложете под студена вода.
Пилешките гърди нарежете с плитки кръстовидни нарези и ги натрийте със сол и п-р, малко олио и настъргана кора лайм. Сложете на огъня в незалепващ съд (който да може да се ползва и във фурна) за 2-3 мин. В това време пресовайте чесън и разбъркайте с фъст. масло, сок от лайма  и малко вода до по рядка паста. Обърнете пилешкото, намажете с фъст. паста и преместете на 10 см под грила във фурната за 5мин. 
Върнете съда с пилешкото на огъня, добавте нудлите и броколито отстрани на месото и ги объркайте, поръсете със сусама. 
Сервирайте нудлите и отгоре пилешкото. 

Рецептата е от тв 24kitcen.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...