петък, 2 юли 2021 г.

Бяла пица (Pizza Bianca) с грозде и сирена

 Пицата съм правила и с червен лук, и червено грозде... и с орехи и все е много вкусна! По стечение на обстоятелствата се получи бяла пица. :)



Продуктите:

Тестото:

125г. брашно

1/4ч.л. суха мая

1/ч.л. сол

1ч.л. захар

1с.л. зехтин/олио

вода до меко тесто - около 80мл

Смесете  съставките и измесете тестото за 5мин. Оставете в намазнена купа и добре покрито да втаса за 20-30мин. 


Плънката:

 1/2 топка от 125г моцарела

 1-2 шепи (или по ваша преценка) бяло грозде за предпочитане без семки - на рязано на половинки

1/4  глава жълт или бял лук  - на полумесеци

бяло саламурено сирене - на кубчета

кедрови ядки 

бял п-р (може и черен)

зехтин - 1-2с.л.

малко пармезан

пресен риган

 Лука,  гроздето, сиренето и ядките поръсете с п-ра и зехтина и разместе внимателно. На разточеното тесто накъсайте моцарелата, разпределете сместа с гроздето и лука и настържете пармезан и печете. Готовата пица поръсете с ригана.

Аз пекох в тиган на котлона отдолу и във фурната запекох отгоре и плънката. Така процедирам с малките пици за една порция.

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Картофени гофрети със сирена

 Страхотни гофрети, надявам се да опитате! :)  И ползвайте рецептата като идея...картофът може да е само един вид или повече от два,  зелену...