Пицата съм правила и с червен лук, и червено грозде... и с орехи и все е много вкусна! По стечение на обстоятелствата се получи бяла пица. :)
Продуктите:
Тестото:
125г. брашно
1/4ч.л. суха мая
1/ч.л. сол
1ч.л. захар
1с.л. зехтин/олио
вода до меко тесто - около 80мл
Смесете съставките и измесете тестото за 5мин. Оставете в намазнена купа и добре покрито да втаса за 20-30мин.
Плънката:
1/2 топка от 125г моцарела
1-2 шепи (или по ваша преценка) бяло грозде за предпочитане без семки - на рязано на половинки
1/4 глава жълт или бял лук - на полумесеци
бяло саламурено сирене - на кубчета
кедрови ядки
бял п-р (може и черен)
зехтин - 1-2с.л.
малко пармезан
пресен риган
Лука, гроздето, сиренето и ядките поръсете с п-ра и зехтина и разместе внимателно. На разточеното тесто накъсайте моцарелата, разпределете сместа с гроздето и лука и настържете пармезан и печете. Готовата пица поръсете с ригана.
Аз пекох в тиган на котлона отдолу и във фурната запекох отгоре и плънката. Така процедирам с малките пици за една порция.
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар