понеделник, 5 юли 2021 г.

Гьоза/дъмплинги с броколи и тофу

 Много приятни пакетчета, а плънките са толкова много...

 


Продуктите:

за една порция:

1/2 глава броколи 

125г меко сирене Тофу

1ск.чесън 

2см парче джинджифил

 

кори за гьоза или уонтони

 

За соса:

1ч.л. черен оцет

чили

1с.л. соев сос

1ч.л. палмова захар (или кокосова)

1/2ч.л. сусамово олио

 около 1ч.л. леко запечен сусам 

 

Приготвяне:

Както обичайно за азиатската кухня - бързо и лесно! :)

Броколито задушете и блендирайте.  Добавете тофу, сол и настъргани чесън и джинджифил - имате плънката. 

Завийте в корите и запържете в малко загрята мазнина. като се позапържат отдолу сипете малко вода, колкото да покрите дъното и захлупете - гответе 5-8мин. и махнете капака, да се запържат отново отдулу и да станат хрупкави.  Прекрасен е контрастът между горната мека страна и хрупкавата долна.  Топвайте пакетчетата в соса  и се насладете! :)

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...