понеделник, 5 юли 2021 г.

Гьоза/дъмплинги с броколи и тофу

 Много приятни пакетчета, а плънките са толкова много...

 


Продуктите:

за една порция:

1/2 глава броколи 

125г меко сирене Тофу

1ск.чесън 

2см парче джинджифил

 

кори за гьоза или уонтони (в краен случай пробвайте с две от фините кори, слепени с малко мазнина - с квадрати 12х12см)

 

За соса:

1ч.л. черен оцет (или тъмен балсамов)

чили

1с.л. соев сос

1ч.л. палмова захар (или кокосова, кафява)

1/2ч.л. сусамово олио (друго олио с вкус)

 около 1ч.л. леко запечен сусам 

 

Приготвяне:

Както обичайно за азиатската кухня - бързо и лесно! :)

Броколито задушете и блендирайте.  Добавете тофу, сол и настъргани чесън и джинджифил - имате плънката. 

Завийте в корите и запържете в малко загрята мазнина. като се позапържат отдолу сипете малко вода, колкото да покрите дъното и захлупете - гответе 5-8мин. и махнете капака, да се запържат отново отдолу и да станат хрупкави.  Прекрасен е контрастът между горната мека страна и хрупкавата долна.  Топвайте пакетчетата в соса и се насладете! :)

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...