Продуктите:
за 1 порция:
пилешки гърди (половината на 1бр./ половината от "пеперуда") - на лентички.
сол и "5 китайски подправки"
1/4 от малък към среден патладжан
3-4 средни гъби шийтаке - нарязани
малко краставица - без семките и на резени
1ш. броколи (на розички - бланширани за 2 мин.)
1см парче джинджифил - на клечици
1 скил. чесън - на клечици
Оризови нудли - накиснати във ряла вода за 5 мин. и отцедени и поръсени с малко сусамово олио, за да не залепват.
Сос:
1 равна с.л. фъстъчено масло
1с.л. черен оцет
1с.л. сос Хойсин
1/2с.л. мирин
1ч.л. сладък чили сос
1/2 лайм - сокът
Приготвяне:
Смесесете съставките на соса и коригирайте по ваш вкус. Трябва да е силен/интензивен вкусът, за да овкуси ястието.
Пилешкото сложете на дъска, притиснете с длан и внимателно срежете на две успоредно на дъската - ползвайте половината или повече ако желаете. Нарежете на лентички и овкусете със сол и 5те кит. подправки.
Загрейте уок тиган и щом започне да пуши, сипете мазнина (при мен кокосово масло) и пилешкото. Гответе на силен огън и бъркайте/обръщайте непрекъснато - след 1-2 мин. извадете месото. В тигана сложете патладжана за 2 мин.,бъркайте непрекъснато и добавете останалите продукти в реда на изброяването, накрая месото, нудлите и соса. Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете с пресен лук, сусам (при мен черен) и пържен лук, добавете резен лайм и се насладете!
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар