сряда, 23 юни 2021 г.

Пилешко Чоу Мейн със зеленчуци, корен от лотус и гъби

 


Продуктите:

за 1 порция:

 Нудли Чоу Мейн

1 пил. бутче (обезкостено)

сол и п-р

5 китайски подправки 

чесън -  1ск. или по ваш избор - на клечици

1,5-2см парче джинджифил - на клечици

1 червена чушка 

шепа бейби спанак

2 стръка зелен лук

3 шайби корен от лотус

черна китайска гъба

гъби Шимеджи

кокосово масло 


Сос:

чили сос

соев сос

Хойсин сос

сок от лайм


Приготвяне:

Черната гъба ми е сушена - накиснах. 

Нудлите варих  за около 3 мин. и отцедих, капнах няколко капки сусамово олио и разбърках.

 Нарязах зеленчуците и корена лотус. Пилешкото -  на хапки  и подправих с подправките.

В силно загрят уок, сложих кокосова мазнина и запържих месото за 2 мин., извадих го. В тигана сложих корена от лотус и готвих до омекване, добавих чушките и след 2мин. - зеления лук и гъбите, нудлите, върнах месото и сложих соса - разбърках. 

Да ви е вкусно! 😀


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...