Продуктите:
За 2 порции:
1ч.ч. ориз Басмати
2 бр. звезден аснасон
3-4 шушулки зелен кардамон - разпукани
1 даф. лист (при мен пресен, от моето дръвче)
1ч.л. семена синап
1щ. симена кимион
1щ. семена аджван
2см парче джинджифил - ситно накълцан
1с.л. къри паста ( при мен зелена за зелено къри :) )
2щ. асафетида
1/4ч.л. сминдух
1/2ч.л. куркума
1/2ч.л. сух кориандър
сол и п-р
1/2 от по-едра пилешка пеперуда/ гърдите - нарязана
1 консерва кокосово мляко (400мл)
2 неголеми картофа - на кубчета
1 средна тиквичка - на едри кубчета
1 банан (позвах зелен - сорт за готвене, но и обикновен жълт банан ще свърши работа - на шайби
50г сурово кашу - пасирайте с малко вода на паста
Поръска - бомбайски микс при мен. Може да поръсите със запръжка или кокосови люспи; сушени банани... Или да поднесете с чътни... от манго например.
Приготвяне:
Ориза сварете с вода - 1:2.5, зв. анасон и кардамона на слаб огън. Когато почти е поел водата, изключете и сложете капак. След 10 -15 мин. го розрохкайте с вилица и посолете по ваш вкус.
Подправете пилешкото със сол и п-р и запържете за 2мин., извадете.
В същия тиган сложете семената и листата, след това джинджифила, къри пастата и накрая кокосовото мляко. Действайте бързо.
Добавете картофите и варете 8мин., сложете и тиквичките - и варете още 6мин., тогава добавете и банана - за 2 мин. Накрая разбъркайте и с пастата от кашу.
Сервирайте и се насладете!
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар