Продуктите:
за 1 порция:
1/2ч.ч. ориз Басмати (или друг дългозърнест) - предварително сварен и охладен
2 яйца (със стайна температура)
3-4 бейби царевички
1стрък Чой сум или 2-4 листа Бок чой или китайско зеле - стъблото нарязано на клечки
1 средна червена чушка - на лентички
1стр. зелен лук - на шайби
1,5-2см парче джинджифил - обелен и нарязан на клечици
чили
соев сос
рибен сос
фъстъчено масло
сусамово олио
Кимчи (пикантна корейска зелева туршия)
Приготвяне:
Яйцата разбих и изпържих като палачинка, след това навих на руло и нарязах на тънки лентички.
В уок тигана слагам царевичките, чушката и стъблото зеле, джинджифила, зеления лук , ориза, сосовете и разбърквам, добавям яйчените лентички и листата зеле, капки сусамово олио - разбърквам пак и е готово. В този ред добавям продуктите, бъркам непрекъснато на висока Т и е готово за 5 мин. При сервирането поръсих с накълцани фъстъци добавих с.л. Кимчи.
Да ви е вкусно! 😀
Няма коментари:
Публикуване на коментар