сряда, 23 юни 2021 г.

Пържен ориз със зеленучци, яйца и Кимчи

 


 Продуктите:

за 1 порция:

1/2ч.ч. ориз Басмати (или друг дългозърнест) - предварително сварен и охладен

2 яйца (със стайна температура)

3-4 бейби царевички

1стрък Чой сум или  2-4 листа Бок чой или китайско зеле - стъблото нарязано на клечки

1 средна червена чушка - на лентички

1стр. зелен лук - на шайби

1,5-2см парче джинджифил - обелен и нарязан на клечици

чили

соев сос

рибен сос

фъстъчено масло

 

сусамово олио

Кимчи (пикантна корейска зелева туршия)

 

Приготвяне:

 Яйцата разбих и изпържих като палачинка, след това навих на руло и нарязах на тънки лентички.

В уок тигана слагам царевичките, чушката и стъблото зеле, джинджифила, зеления лук , ориза, сосовете и разбърквам, добавям яйчените лентички и листата зеле, капки сусамово олио - разбърквам пак и е готово. В този ред добавям продуктите, бъркам непрекъснато на висока Т и е готово за 5 мин. При сервирането поръсих с накълцани фъстъци добавих с.л. Кимчи. 

Да ви е вкусно! 😀

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...