сряда, 7 април 2021 г.

Карамелизирани банани с ванилов йогурт

 


Продуктите:

банани

кафява захар

кокосово масло (ако нямате, ползвайте по Ваш избор, но и с краве е много вкусно)

 

кашу (или други ядки)

сусам (при мен бял и черен)

кленов сироп (агаве или мед)

 

йогурт

ванилия

джинджифил (сух)

лайм кора и малко сок

 

Приготвяне:

Пригответе йогурта с подправките.  

Загрейте тиган и разстопете маслото. Банана нарежете по ваш избор, поръсете добре със захарта и изпържете на слаб към умерен огън, докато се карамелизира.

Запечете ядките и сусама на сух тиган,  но не ги изпускайте от поглед, бързо прегарят особено семенцата.  Изключете огъня, добавете кленовия сироп и разбъркайте. 

Сглобете и се насладете!

Да Ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...