Продуктите:
за 4-5 порции
1 чаша ориз Арборио/Карнароли
около 800г микс гъби (при мен печурки, кладница и шийтаке)
1 средна - към голяма глава лук
1-2 скилидки чесън
150мл бяло вино
сол и п-р
свежа мащерка
около 1.700л горещ бульон по ваш избор или просто вода
Приготвяне:
Запържете гъбите на части и не до готовност, ще се готвят още. Отделете една част за сервирането.
Отделно в тигана от гъбите запържете лука, след малко добавете чесъна и повечето гъби, сол и п-р, мащерката и ориза. След малко сложете виното и след като се изпари, започнете да добавяте от бульона на части, като се поеме едната част, тогава добавете следващата и така до сваряването на ориза. Сервирайте ориза с малко от отделените пържени гъби и се насладете.
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар