четвъртък, 15 април 2021 г.

Ризото с гъби

 

Продуктите:

за 4-5 порции

1 чаша ориз Арборио/Карнароли

около 800г микс гъби (при мен печурки, кладница и шийтаке)

1 средна - към голяма глава лук

1-2 скилидки чесън

150мл бяло вино

сол и п-р

свежа мащерка

около 1.700л горещ бульон по ваш избор или просто вода

 

Приготвяне:

Запържете гъбите на части и не до готовност, ще се готвят още.  Отделете една част за сервирането.

Отделно в тигана от гъбите запържете лука, след малко добавете чесъна и повечето гъби, сол и п-р, мащерката и ориза. След малко сложете виното и след като се изпари, започнете да добавяте от бульона на части, като се поеме едната част, тогава добавете следващата и така до сваряването на ориза. Сервирайте ориза с малко от отделените пържени гъби  и се насладете.  

Да ви е вкусно! :) 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...