четвъртък, 1 април 2021 г.

Червена леща

  


 Продуктите:

500г червена леща 

средна глава лук

2-3 скилидки чесън

сол и п-р

кимион

кориандър


Запръжка:

средна глава лук

2 скилидки чесън

1 чушка

сол

семена кориандър и кимион

сушени кориандър и кимион


Приготвяне:

Нарежете всички продукти (и тези за запръжката). Запържете лука за ястието на бавен огън, да стане сладък, тогава добавете чесъна и лещата и около 1.5л гореща вода и варете около 10 - 15 мин. После добавете ако искате още вода, до желаната консистенция.

Докато се готви лещата запържете продуктите за запръжката докато се карамелизират продуктите, добавете подправките. 

Сервирайте с малко от запръжката и се насладете! :)

Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...