четвъртък, 1 април 2021 г.

Червена леща

  


 Продуктите:

500г червена леща 

средна глава лук

2-3 скилидки чесън

сол и п-р

кимион

кориандър


Запръжка:

средна глава лук

2 скилидки чесън

1 чушка

сол

семена кориандър и кимион

сушени кориандър и кимион


Приготвяне:

Нарежете всички продукти (и тези за запръжката). 

Запържете лука за ястието на бавен огън, да стане сладък, тогава добавете чесъна, подправките и лещата и около 1.5л гореща вода и варете около 10 - 15 мин. После добавете ако искате още вода, до желаната консистенция.

Докато се готви лещата запържете продуктите за запръжката, докато се карамелизират продуктите, добавете подправките. 

Сервирайте с малко от запръжката и се насладете! :)

Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...