Продуктите:
500г червена леща
средна глава лук
2-3 скилидки чесън
сол и п-р
кимион
кориандър
Запръжка:
средна глава лук
2 скилидки чесън
1 чушка
сол
семена кориандър и кимион
сушени кориандър и кимион
Приготвяне:
Нарежете всички продукти (и тези за запръжката).
Запържете лука за ястието на бавен огън, да стане сладък, тогава добавете чесъна, подправките и лещата и около 1.5л гореща вода и варете около 10 - 15 мин. После добавете ако искате още вода, до желаната консистенция.
Докато се готви лещата запържете продуктите за запръжката, докато се карамелизират продуктите, добавете подправките.
Сервирайте с малко от запръжката и се насладете! :)
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар