Продуктите:
за 1 порция
свинска пържола
сол и п-р
5 китайски подправки
нудли - 70-100г в сухо състояние (при мен яйчени)
1 с.л. джинджифил (нарязан на клечици)
1-2 скилидки чесън (на клечици)
1 малък патладжан (имах японски)
шепа броколи (на розички)
шепа зелен боб (при мен кръгъл)
гъби Еноки
стрък зелен лук
фъстъци
сусам
пържен лук
Сос:
1с.л. соев сос
1с.л. сос Хойсин
1с.л. черен оцет/ оризов
лайм сок по вкус
чили сос по вкус
1/2ч.л. сусамово олио
Приготвяне:
Пригответе всичко за пърженето в уок тигана.
Моят боб беше пресен и го бланширах, но оставих хрупкав и охладих.
Пригответе нудлите според указанията на опковката Ви. Отцедете и поръсете с малко олио, размесете, за да не се слепват.
Нарежете зеленуците, патладжана - на шайби или кубчета.
Пригответе соса.
Подправете пържолата и изпържете цяла и после нарежете или нарежете на лентички преди пърженето. Оставте да почива, докато приготвите зеленчуците в уока.
Загрейте уока на силен огън, сипете мазнина и сложете патладжана, който ще поиска още... бъркайте непрекъснато и добавете броколите и зеления боб, след малко освободете малко място в тигана и сложете джинджифила и чесъна и преди да потъмнее последният, сипете соса и месото и объркайте добре. Изключете огъня - всичко става за около 5мин. Добавете и нудлите и рабъкайте отново.
Сервирайте ястието и поръсете с гъбите Еноки, накълцани фъстъци, сусам и зелен лук.
Да Ви е вкусно! :)
И из кутията с обяд на детето, с пилешко:
Няма коментари:
Публикуване на коментар