Продуктите:
пилешки гърди
сол и п-р
сос Хойсин
сусам
Дресинг:
сусам - черен и бял - запечени леко на сух тиган
чесън - настърган или пресован
соев сос
мирин
сусамово олио
сок от лайм или лимон
чили сос
японска майонеза (моята е домашна)
китайско зеле
зелен лук
червена чушка (при мен малко, само за цвят)
ябълка (Грени смит или друга по-кисела, отколкото сладка)
Приготвяне:
Първо пригответе дресинга (дори предварително, за да се смесят вкусовете). Топлите (от запичането) сусамови семена стрийте в купа (в която ще сглобите салатата), добавете чесъна, соевия сос и останалите продукти.
Нарежете кистайското зеле, чушката и зеления лук. Ябълката оставете за последния момент, защото потъмнява.
Пилешките гърди подправете нарежете на лентички и подправете със сол и п-р. Запъжете ги за кратко, за да останат сочни и тогава добавете Хойсин сос и разбъркайте добре. Извадете в чиния и поръсете със сусам. Докато се охладят и стегната леко, нарежете ябълката.
В купата при дресинга съберете продуктите (непосредствено преди сервирането), разбъркайте добре и внимателно и се насладете. :)
Из кутията с обяд...
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар