четвъртък, 1 април 2021 г.

Салата с пилешко, китайско зеле и сусам


Продуктите:

пилешки гърди

сол и п-р

сос Хойсин

сусам


Дресинг:

сусам - черен и бял - запечени леко на сух тиган

чесън - настърган или пресован

соев сос

мирин

сусамово олио

сок от лайм или лимон

чили сос

японска майонеза (моята е домашна)

 

китайско зеле

зелен лук

червена чушка (при мен малко, само за цвят)

ябълка (Грени смит или друга по-кисела, отколкото сладка) 


Приготвяне:

Първо пригответе дресинга (дори предварително, за да се смесят вкусовете). Топлите (от запичането) сусамови семена стрийте в купа (в която ще сглобите салатата), добавете чесъна, соевия сос и останалите продукти.

Нарежете кистайското зеле, чушката и зеления лук. Ябълката оставете за последния момент, защото потъмнява.

Пилешките гърди подправете нарежете на лентички и подправете със сол и п-р. Запъжете ги за кратко, за да останат сочни и тогава добавете Хойсин сос и разбъркайте добре. Извадете в чиния и поръсете със сусам. Докато се охладят и стегната леко, нарежете ябълката.

В купата при дресинга съберете продуктите (непосредствено преди сервирането), разбъркайте добре и внимателно и се насладете. :)

Из кутията с обяд... 

 

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...