четвъртък, 1 април 2021 г.

Салата с пилешко, китайско зеле и сусам



Продуктите:

пилешки гърди

сол и п-р

сос Хойсин

сусам


Дресинг:

сусам - черен и бял - запечени леко на сух тиган

чесън - насърган или пресован

соев сос

мирин

сусамово олио

сок от лайм или лимон

чили сос

японска майонеза (моята е домашна)

 

китайско зеле

зелен лук

червена чушка ( при мен малко, само за цвят)

ябълка (Грени смит или друга по-кисела, отколкото сладка) 


Приготвяне:

Първо пригответе дресинга (дори предварително, за да се смесят вкусовете). Топлите (от запичането) сусамови семена стрийте в купа (в която ще сглобите салатата), добавете чесъна, соевия сос и останалите продукти.

Нарежете кистайското зеле, чушката и зеления лук. Ябълката оставете за последния момент, за да не потъмнее.

Пилешките гърди подправете със сол и п-р и нарежете на лентички. Запъжете ги за кратко, за да останат сочни и тогава добавете Хойсин сос и разбъркайте добре. Извадете в чиния и поръсете със сусам. Докато се охладят леко, нарежете ябълката.

В купата при дресинга съберете продуктите, разбъркайте добре и се насладете. :)

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...