Продуктите от мен, количествата от вас, по вкус. :)
булгур
черен боб /може и червен (аз избрах заради цветовата комбинация)
грилована тиква
червен лук на полумесеци (накисвам го за поне 30 мин. в малко захар и сол и оцет)
зелена салата ( при мен някаква рошава и листа цвекло) или бейби спанак
тиквени семки или орехи
захаросан джинджифил за пикантност / ползвайте малко чили в дресинга, ако не разполагате с него
Дресинг:
сол
Заатар
млян кимион
млян кориандър
малко мед
бял балсамов оцет
зехтин
Булгура накиснете във вряла вода (в съотношение 1:2) и похлупете, докато я поеме.
Тиквата нарежете на кубчета (гледам да е горе долу с размера на боба), поправете с малко сол и п-р, олио и запечете на грил тиган.
Черния боб сварете или ползвайте консерва. На мен ми беше останал от предна употреба - съхранявам го като го затваря горещ с течност в буркан, обръщам с капачката надолу да изстине и после съхранявам на студено - около месец издържа.
Поръсила съм със захарен фенел за украса, но и още вкус. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар