петък, 29 ноември 2019 г.

Киш от картофено рьощи, спанак и гъби

Богато на вкусове отлично ястие.



Продуктите:

За форма - 24см, давам ориентировъчни количества, че не мерих

за блат:
2 бр. сладки картофи (да може да покрият дъното на формата)
сол и п-р
олио

за плънката:
1средна глава лук
гъби (желателно е да са микс, за повече вкус, при мен са кладница и челядинка)
2-3 сушени домата
3-4 шепи пресен спанак
1/4ч/ч. леща (предварително сварена)

3 яйца
3с.л. кис. мляко
сирене (козе при мен)
пармезан
сол и п-р
магданоз

Приготвяне:
Включих фурната на 180градуса
Настъргах картофите, овкусих със сол и п-р, олио и покрих дъното и отстрани на формата за киш. Пекох 20 мин. При печенето стеничката се смъкна малко.
В това време запържих зеленчуците и гъбите в реда, в който съм ги изброила.
Разбърках яйцата и останалите продуткти.
Върху запечените картофи сипах зеленчуците и покрих с яйчената смес. Пекох на 200 градуса за 20 мин. и още 10ина мин. на горен вентилатор за цвят.



2 коментара:

  1. Благодаря, наистина е много вкусно! Кисело мляко при сервирането много му пасва. :)

    ОтговорИзтриване

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...