Оползотворяване на останало ризото... И любими яйца от моето детство. :)
Яйцата просто пека в хартия - оформям хартията и захващам ъгълчетата с
кламери, като намазвам с малко олио дъното ѝ. Загрявам тиган без мазнина, слагам хартиената "купичка и чуквам яйцата. Пека на умерен огън и по някое време похлупвам, за да подпомогна сготвянето на яйцата. Готови ги полях с олио с червен п-р.
Продукти за аранчините:
имах ризото със сирена (и може да остане само така, без добавки)
печено пилешко месо (от бутче при мен)
маслини
каперси
свежи магданоз, копър и риган
галета + корн флейкс
* количествата са по вкус, както и и продуктите разбира се :)
Приготвяне:
Нарязах всичко на дребно, разбърках и с влажни ръце оформих топки от сместа, овалях ги в галета + корн флейкс и в малко мазнина пържих да придобият цвят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар