вторник, 12 ноември 2019 г.

Яйца на хартия, аранчини с млечен сос с хрян и див лук

Оползотворяване на останало ризото...  И любими яйца от моето детство. :)


Яйцата просто пека в хартия - оформям хартията и захващам ъгълчетата с кламери,  като намазвам с малко олио дъното ѝ. Загрявам тиган без мазнина, слагам хартиената "купичка и чуквам яйцата. Пека на умерен огън и по някое време похлупвам, за да подпомогна сготвянето на яйцата. Готови ги полях с олио с червен п-р.


Продукти за аранчините:

имах ризото със сирена (и може да остане само така, без добавки)
печено пилешко месо (от бутче при мен)

маслини
каперси
свежи магданоз, копър и риган
галета + корн флейкс

* количествата са по вкус, както и и продуктите разбира се :)

Приготвяне:

Нарязах всичко на дребно, разбърках и с влажни ръце оформих топки от сместа, овалях ги в галета  + корн флейкс и в малко мазнина пържих да придобият цвят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...