понеделник, 18 ноември 2019 г.

Мисо супа с гъби, спанак и поширано яйце

Много харесваме азиатска кухня и това е любима супа.





Продуктите
за 1 порция

джинджифил - малко парче о-о 1 - 1.5см
чесън - малка скилидка
мисо паста - 1с.л. пълна
гъби шийтаке - при мен сушени - 2-3
печурки - 2
спанак (за предпочитане бейби) - няколко листа
яйце - 1
нудли -  предварително приготвени и охладени, а видът им по ваш изобор
зелен лук - малко
соев сос - 1с.л.
рибен сос - 1/2с.л.
вряла вода - около 250 - 300мл                                                                                                                 
3-4 капки сусамово олио


Приготвяне:
Джинджифила и чесъна настъргвам. Гъбите нарязвам, както и зеления лук.  Спанака измивам и подсушавам.  Накисвам сушените шийтаке, после нарязвам.
В купа за сервиране слагам печурките, нудлите и спанака.
Загрявам малко царевично олио и слагам за 1-2 мин. джинджифила и чесъна, да не потъмняват, слагам малко вода и мисо пастата - разбърквам я добре и наливам останалата вода. Слагам шийтакето и яйцето, готвя на умерен огън (да не завира) и след 2-3мин. изключвам. Сипвам в купата при нудлите, поръсвам зеления лук и сервирам. Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...