Продукти:
Паста "талиатели"/спагети (по 100г суха паста за една порция)
Чери домати (нарязани на половинки и четвъртинки)
Чесън (на шайби)
Листенца свежа салвия
* Количества не давам, въпорс на вкус са.
Приготвяне:
Кипвам вода в ел. каната. Слагам пастата във вряща и подсолена вода (солта се слага след завирането на водата). Варя алденте, според указанията на опковката. Във времето за пастата приготвям и соса. В загрята мазнина слагам листенцата салвия да станат хрупкави - овкусяват мазнината. Изваждам ги и слагам чесъна, а когато той започне да придобива цвят (чесънът много бързо изгаря и става горчив), добавям и доматите. Всичко е готово за времето на пастата. Готовата паста поизцеждам (ползвам кухненска щипка) и добавям в тигана при доматите с малко от водата им. Обърквам хубаво и готово.
За пангретатата - загрявам олио, добавям малко чесън и салвия, трохи (от стар хляб, който съм препекла и натрошила в блендер) и разбърквам за кратко.
С пангретата и хрупкав бекон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар