Продуктите:
за 2 кюфтета:
около 160г свинска кайма
шепа прясно зеле
1/2 яйце
галета
1/4 глава лук
1/2 скилидка чесън и малко джинджифил на паста
сол и малко кокосова захар
малко соев сос
за панирането:
останалото яйце + малко прясно мляко, ако е нужно
брашно и галета
Приготвяне:
Зелето нарязах и задуших на МВ за 50 сек. да омекне леко.
Омесих добре каймата с яйцето и подправките, добавих зелето, ситно нарязания лук и оформих кюфтета. Овалях в брашното, в яйцето и накрая в галетата и пържих на тиган.
Да ви е вкусно! :)
Поднесох с варен кафяв ориз, омлет с червена чушка и салата с краставица - сол и кокосова захар, чесън и джинджифил на паста, соев сос, оризов оцет, сусамово олио и малко рибен сос и поръсих със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар