Продуктите:
за 1 порция:
~ 200г пилешко месо (по избор - гърди или обезкостени бутчета)
марината (да не е течна):
1с.л. соев сос
1ч.л. оризово вино (заместител - сухо Шери)
1-2ч.л. нишесте
малко олио
малко парче (1см или повече - по вкус)
1ск. чесън
1стрък зелен лук
1/2 ч.л. съчунаски п-р
сухо чили на вкус
накълцани фъстъци
сос:
1с.л. тъмен соев сос
1с.л. оризово вино
1ч.л. черен оцет (заместител - тъмен балсамов оцет)
1ч.л. кокосова захар (може мед или бяла)
нишестена каша от 2ч.л. нишесте в 2с.л. вода
Приготвяне:
Нарязвам месото на хапки и мариновам за 10-20мин.
В това време нарязвам джинджифила и чесъна на клечици (или както е удобно, не много ситно), зеления лук на на 1см парчета и отделем бялата и зелената части.
И забърквам соса.
Всичко трябва да ви е готово и под ръка когато започнете да готвите.
Запържвам на силен
огън месото за 2мин. бъркайки и го изваждам. Намалявам малко огъня и в
същия тиган слагам джинджифила и чесъна (не трябва да потъмняват),
бялото на зеления лук, чилито и пипера - бъркайки... връщам месото и
добавям зеленото на лука, фъстъците и соса (разбъркайте утаилото се нишесте преди да го добавите) - бъркам за около 2 мин,
докато се състи сосът. Готово и да ви е вкусно! :)
Сервирайте с ориз или нудли.
При мен гарнитурите са: сладък картоф, червена чушка, авокадо с крема сирене и омлет с див лук
Няма коментари:
Публикуване на коментар