петък, 24 февруари 2023 г.

Хрупкави палачинкови рула с риба тон и яйца

 


 Продуктите:

за 2 рула:

 2 палачинки

2  сварени яйца на половинки

1 среден към голям картоф (сварен, намачкан и овкусен със сол и п-р - черен)

 1 консерва риба тон 

 

1 яйце за панирането

брашно и галета

Олио за дълбоко пържене

Не съм ги пекла, но ако решите... :)

 

Приготвяне:

На палачинката разстилам картоф на плочка, отгоре рибата тон, следват две половинки яйце - завивам и топя в брашно, яйце и галета. Пържа в добре загрята мазнина (това е много важно - ако не е добре загрята, продуктът ще гълта мазнина) - на 170-180 градуса за около 2 минути - да се сготви само панировката.  Ако нямате термометър, пуснете в мазнината за проба парченце хляб - трябва да започне да се пържи бързо - веднага - това са 170 - 180 градуса.  На препълвайте с рула (в случая) съда, за да не спада температурата, както и не се бавете със сладващато партида, за да не прегрява мазнината.   

Поднесете с някакъв сос по желание. При мен са кисело мляко с Хариса и сливово чътни. 

Да ви е вкусно! :) 

 И из кутията с обяд.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...