Продуктите:
за 2 рула:
2 палачинки
2 сварени яйца на половинки
1 среден към голям картоф (сварен, намачкан и овкусен със сол и п-р - черен)
1 консерва риба тон
1 яйце за панирането
брашно и галета
Олио за дълбоко пържене
Не съм ги пекла, но ако решите... :)
Приготвяне:
На палачинката разстилам картоф на плочка, отгоре рибата тон, следват две половинки яйце - завивам и топя в брашно, яйце и галета. Пържа в добре загрята мазнина (това е много важно - ако не е добре загрята, продуктът ще гълта мазнина) - на 170-180 градуса за около 2 минути - да се сготви само панировката. Ако нямате термометър, пуснете в мазнината за проба парченце хляб - трябва да започне да се пържи бързо - веднага - това са 170 - 180 градуса. На препълвайте с рула (в случая) съда, за да не спада температурата, както и не се бавете със сладващато партида, за да не прегрява мазнината.
Поднесете с някакъв сос по желание. При мен са кисело мляко с Хариса и сливово чътни.
Да ви е вкусно! :)
И из кутията с обяд.
Няма коментари:
Публикуване на коментар