Продуктите:
за една порция:
50г. оризови нудли Вермичели (ползвайте каквито желаете нудли)
1с.л. тъмен соев сос
няколко капки сусамово олио
малко вода
Сос:
2ч.л. сос от стриди (нека липсата му не ви спира да опитате рецептата, но ако си го набавите ще е по автентичен вкусът :) )
2ч.л. соев сос
1ч.л. черен оцет (може да замените с тъмен балсамов)
1ч.л. кокосова захар (или кафява)
1с.л. олио
щ. сечуански пипер (или черен, ако нямате)
малко вода
2 яйца
1 с.л. сухо бяло вино
щ. сол
1/2 морков на жулиени/пръчици
1/2 червена чушка - на тънки ивици
1 1/2 см парче джинджифил (на ситно)
1 скилидка чесън (на ситно)
3 стръка зелен лук - само зелената част нарязан на 3 см парчета
шепа соеви кълнове
Приготвяне:
Нудлите (оризови, ако са пшенични може да имат нужда от варене, следвайте указанията на опковката им) залейте с вряла вода, покрийте и оставете за 4-10мин. (времето зависи от дебелината им). отцедете ги и подправете със соевия сос, сусамовото олио и малко вода, колкото да размесите добре - оставете настрана.
Разбъркайте яйцата, добавете солта и виното - изпържете в 2с.л. олио и извадете.
На умерен към силен огън в 2с.л. олио запържете зеленчуците в посочения ред - първо моркова и чушката за минута и бъркайте, джинджифила, след малко чесъна, лука, кълновете и нудлите, намалете огъня и добавете соса... бъркайте не прекъснато, докато сосът се поеме. Махнете от огъня и разбъркайте с яйцата. Това е за 4-5 минути. :)
Да ви е вкусно! :)
* Другото в кутията са карамелизирани банани с кокосов йогурт с кардамон и лайм.
Няма коментари:
Публикуване на коментар