Щерката казва, че моите бургери (багети, тортили, пърленки, сандвичи...) надминават купешките. :)
Продуктите:
Бриош или друго хлебче
пържено яйце
шунка слайс (3 броя при мен)
сирене слайс (2бр. при мен)
лист зелена салата
кисели краставички
сосове за питката
Приготвяне:
Първо зпържввам шунката в много малко мазнина, почти на сух тиган - изваждам я и слагам разполовената питка с разреза надолу да се запече.
След това изпържвам яйцето, като преди да се е стегнал жълтъкът (но не и да е много течен все още) го разпуквам и разнасям върху белтъка, за да има на повече хапки от него, но не е задължително разбира се. Може да искате разнообразни хапки. :) Изваждам яйцето и слагам отгоре му сиренето да сте стопли.
Сосовете при мен - на долната питка бургер сос (Hellmann's при мен) и сладко от люти чушки, на горната питка - майонеза и горчица.
Сглобявам като на долната питка слагам салатата, отгоре яйцето със сиренето, кисела краставица, шунката и горната питка.
Може да ползвате и други добавки разбира се... нещо хрупкаво например - ядки, корн флейкс, пържен лук...
Ползвайте рецептата като идея и я направете своя. :)
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар