събота, 3 декември 2022 г.

Бриош бургер с яйце и шунка

  Щерката казва, че моите бургери (багети, тортили, пърленки, сандвичи...) надминават купешките. :)


 

 

Продуктите:

 Бриош  или друго хлебче

пържено яйце

шунка слайс (3 броя при мен)

сирене слайс (2бр. при мен)

лист зелена салата

кисели краставички

сосове за питката 

 Приготвяне:

Първо зпържввам шунката в много малко мазнина, почти на сух тиган - изваждам я и слагам разполовената питка с разреза надолу да се запече.

След това изпържвам яйцето,  като преди да се е стегнал жълтъкът (но не и да е много течен все още) го разпуквам и разнасям върху белтъка, за да има на повече хапки от него, но не е задължително разбира се.  Може да искате разнообразни хапки. :) Изваждам яйцето и слагам отгоре му сиренето да сте стопли. 

Сосовете при мен - на долната питка бургер сос (Hellmann's при мен) и сладко от люти чушки, на горната питка -  майонеза и горчица.

Сглобявам като  на долната питка слагам салатата, отгоре яйцето със сиренето, кисела краставица, шунката и горната питка. 

Може да ползвате и други добавки разбира се... нещо хрупкаво например - ядки, корн флейкс, пържен лук...

Ползвайте рецептата като идея и я направете своя. :) 

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...