петък, 25 ноември 2022 г.

Картофени гофрети със сирена

 Страхотни гофрети, надявам се да опитате! :) 

И ползвайте рецептата като идея...картофът може да е само един вид или повече от два,  зеленуците може да са други...  или пък плодове разбира се.  :)


около 10-12 броя

продуктите за сместа:

1 жълт картоф (по-голям от среден)

1 сладък картоф също толкова голям

2 шепи настъргани сирена (при мен чедър, кашкавал и крема сирене)

2 яйца

4с.л. брашно - каквото ви харесва или смесете два или повече вида (при мен - спелта) или галета

малко прясно мляко (ако е нужно да разредите сместа)

1 с.л. олио

сол и п-р (черен)

индийско орехче

 

Олио или масло за плочите на гофретника. 

Приготвяне:

Разбъркайте яйцата, брашното, млякото и крема сиренето, добавете подправките. Внимавайте със солта, заради сирената (ако добавяте разбира се, а може и да ги пропуснет). Добавете настърганите картофи и твърдите сирена, разбъркайте и сте готови за печенето на гофретите. Аз пекох по 10тина  минути. 

Намазах и слепих гофретите с майонеза със сладък чили сос. Вие използвайте каквото ви е по вкуса. :)

Да ви е вкусно! :)

2 коментара:

  1. Здравейте, отдавна съм набелязала рецептата, но дали може да дадете по-детайлни мерки. Колко мляко/сирена/крема сирене? Олиото в сместа ли е или за плочите? 😊

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, олиото е в сместа, да, отделно намазвам или напръсквам плочите с малко мазнина. Млякото е само ако е нужно разреждане на сместа, а количеството сирене/а е по вкус, както може и да го няма. :)

    ОтговорИзтриване

Лакса

 Лакса е пикантна и ароматна супа от югоизточно азиатския регион, приготвяна със скариди, пиле или риба. Продуктите:   За къри пастата:  Ким...