вторник, 24 ноември 2020 г.

Салата с карфиол, домати и нахут

 

 



Продуктите:

Количествата са по ваш вкус, наблегнете, на което желаете. :)

карфиол, олио, канела, семена кимион

сварен нахут (при мен от буркан), олио, семена синап, млян кориандър 

домати, олио, сол и п-р 

тортила, олио, сол и п-р, малко спирулина (при мен, защото исках зеленко за салата)

тахан и малко кис. мляко

нар

ядки - кайсиеви (при мен... или бадеми, кашу, лешници, тиквени семки...)

 сос от смокиня (при мен, ползвайте какъвто имате, например от нар...)

 

Приготвяне:

В купа сипете олио и попдравките за карфиола, разбъркайте и го покрийте хубаво с тях - печете на 180 градуса до желаната хрупкавост/мекота.

Сложете във фурната и домата нарязан на шайби и овкусен с олиото, солта и п-ра. Печете докато се поизсушат и леко карамелизират. Охладете добре  и тогава може да ги извадите внимателно.

Загрейте тиган и мазнина и сипете подправките за нахута и него самия да се поизпука. 

Тахана разбъркайте с малко кисело мляко и посолете внимателно, другите продукти са с интензивен вкус.

За тортилата - разбъркайте подправките в олиото и намажете тортилата с четка. Печете на 200 градуса, в средата на фурната и за 1-2-3 мин. Наблюдавайте - много бързо стават, да не изгорят! 

Сглобете салатата по ваш вкус. Да ви е вкусно! :)


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...