петък, 6 ноември 2020 г.

Рисоли с корен от лотус и "суши" с омлет, авокадо и скариди

 Любов от първа хапка... но нали е азиатско, нищо чудно! :)


 Не давам количества, те са по ваша преценка.

За Рисолите:

корен от лотус (на шайби)

кайма (при мен от свински гърди и телешка плешка)

мирин

соев сос

сос от стриди

сол

галета

яйце 

 

Приготвяне: 

Каймата мариновах от предния ден със сосовете, след това добавих и сол на вкус, галетата и яйцето.  Оформих топчета (колкото за пинг понг и все пак повече или по-малко - както ви харесва на вас) и притиснах внимателно между две шайби корен. Пържих в добре загрята мазнина, но на умерен огън. 


Суши с омлет:

Ориз за суши (при мен е просто кафяв, който трябваше да използвам) 

яйца 

сол

авокадо

скариди


Приготвяне:

Ориза сварих заедно с розички карамфил и звезден анасон.

Скаридите (замразени) запържих за 2 мин.

В омлета завих ориза, авокадото и скаридите.

Да ви е вкусно! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...