неделя, 1 декември 2019 г.

Талиатели с микс от гъби и мащерка с чеснова пангретата

Разбира се - много бързо, лесно и вкусно!



Продуктите:

талиатели (по 100г сухи на порция)
гъби (при мен - печурка, кладница и челядинки)
мащерка (при мен свежа)
сол и п-р

за пангретата:
трохи от препечен хляб
чесън (на ситно)

Приготвяне:
Приготвям си продуктите. Печурките нарязвам на шайби, кладницата накъсвам на жулиени, на по големите челядинки отстраних пънчетата. 
Слагам пастата да ври (според времето на опкаовката), а на другия котлон запържвам гъбите, подправям с мащерката и като е готова пастата добавам и нея в тигана с малко от водата ѝ - разбърквам добре и сервирам. Връщам тигана на котлона и загрявам малко мазнина, слагам чесъна и трохите, малко сол и разбърквам - поръсвам порциите. 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...