Продуктите:
пакет точени кори (аз предпочитам по-дебели)
около 800г тиква - настъргана
подправки за тиквата: канела, кардамон, индийско орехче, млян карамфил (с него внимателно, че е силна подправка) и лимонова кора - тази комбинация ни е най-любима
масло 125-150г /олио
орехи около 1ч.ч.- смлени, но не много ситно
захар според сладостта на тиквата
Приготвяне:
Настърганата тиква подправям и разбърквам. Маслото разтопявам. За Бъдни вечер ползвам олио. Ако съм с по-дебели кори ползвам една кора, ако са от фините слепвам с мазнината по две, като помежду им не намазвам, а само поливам тук-там мазнината, за да са въздушни. Отгоре наръсвам отново с мазнина, тиквата, орехите и захарта и завивам на руло. Подреждам в намаслена тава и пека на 180 градуса около 25-30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар