четвъртък, 26 декември 2019 г.

Тиквеник

Тиквеник, както го харесваме у нас. Ще ми е приятно, ако допадне и на Вас! :)


  
Продуктите:
пакет точени кори (аз предпочитам по-дебели)
около 800г тиква - настъргана
подправки за тиквата: канела, кардамон, индийско орехче, млян карамфил (с него внимателно, че е силна подправка) и лимонова кора  - тази комбинация ни е най-любима
масло 125-150г /олио
орехи  около 1ч.ч.- смлени, но не много ситно
захар според сладостта на тиквата

Приготвяне:
Настърганата тиква подправям и разбърквам. Маслото разтопявам. За Бъдни вечер ползвам олио. Ако съм с по-дебели кори ползвам една кора, ако са от фините слепвам с мазнината по две, като помежду им не намазвам, а само поливам тук-там мазнината, за да са въздушни. Отгоре наръсвам отново с мазнина, тиквата, орехите и захарта и завивам на руло. Подреждам в намаслена тава и пека на 180 градуса около 25-30 мин. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...