Едно от обичайните ми хлебчета за летния сезон - бяло или с малко пълнозърнесто или друго брашно, но с добавени от мен трици за повече фибри. :)
Та това е хляб с бяло брашно тип 550 на DM (11г протеин) и 10% ръж. Водата при автолизата от 3.30часа е 75% като включва 1 яйце, но добавих и при кваса (20%) и солта (1.5%) по малко, та стана 80%. С кваса оставих за час и четвърт, следва солта (2%) и тогава разделих на две равни части тестото и добавих куркума и рожков.
Сгънах 4 и половина пъти с овесени трици и преместих едно тесто върху другото да се спояват, докато втасват в покой и след 5.30часа насипна ферментация оформих, но оставих още около час на плота, а след това прибрах в хладилника за 12часа.
Печен както обичайно - на 250градуса с капак 20мин. и 20мин. на 220 градуса без капак. Охлаждам 2 часа преди да разрежа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар