сряда, 17 юли 2024 г.

Бял хляб (нищо, че е цветен :) ) с малко ръж и повече трици от мен. :)

 Едно от обичайните ми хлебчета за летния сезон - бяло или с малко пълнозърнесто или друго брашно, но с добавени от мен трици за повече фибри. :) 


 
Та това е хляб с бяло брашно тип 550 на DM (11г протеин) и 10% ръж. Водата при автолизата от 3.30часа е 75% като включва 1 яйце, но добавих и при кваса (20%) и солта (1.5%) по малко, та стана 80%. С кваса оставих за час и четвърт, следва солта (2%) и тогава разделих на две равни части тестото и добавих куркума и рожков. 

 


Сгънах 4 и половина пъти с овесени трици и преместих едно тесто върху другото да се спояват, докато втасват в покой и след 5.30часа насипна ферментация  оформих, но оставих още около час на плота, а след това прибрах в хладилника за  12часа. 

Печен както обичайно - на 250градуса с капак 20мин. и 20мин. на 220 градуса без капак.  Охлаждам 2 часа преди да разрежа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       В бурканче добавям остатък от а...