Продуктите:
за 2 порции:
2 скил. чесън пресован или настърган
2см парче джинджифил настърган или накълцан на дребно
2ч.л. кориандър (сух)
1ч.л. кимион
1/2ч.л. куркума
1/2 консерва кокосово мляко
1/2ч.ч. вода
1 листо кафирм лайм / ако не намирате - лайм кора, макар да не е същото
2ч.л. рибен сос
1ч.л. палмова/кокосова/кафява захар
чили на вкус
сол
2с.л. сок от лайм /или на вкус
1 средна тиквичка (за предпочитане от тъмнозелените, защото са с по-малко семки)
1 по-голям (от среден) сладък картоф / ползвайте обикновен ако искате
шепа сурово кашу
пресни тайландски босилек (или обикнновен), кориандър, мента
Пригответе всички продукти:
* Може да ползвате други зеленуци и да добавите и месо - пилешко или риба например.
Запържете на слаб огън и за секунди джинджифила и чесъна, сухите подправки (внимавайте да не изгорят) и добавете кокосовото мляко и водата, както и останалите добавки. Когато кипне, добавете зеленчуците и кашуто и варете на слаб огън и с капак 10мин. или до готовност на зеленчуците. Коригирайте вкуса, ако е нужно и накрая добавете зелените подправки.
Сервирайте с Басмати или Жасминов ориз.
Да ви е вкусно! :)
2ч.л. рибен сос - какво е рибен сос, как изглежда и откъде се купува
ОтговорИзтриванеhttps://www.google.bg/search?q=%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%BE%D1%81&hl=bg&sxsrf=ALiCzsbgL9ULJ2z3VoK2xrioWaM6bJ0k2Q%3A1651935515083&ei=G4l2YunUBJqMxc8P87q5-Ak&ved=0ahUKEwipzsWs0833AhUaRvEDHXNdDp8Q4dUDCA0&uact=5&oq=%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%BE%D1%81&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEc6BwgAEEcQsANKBAhBGABKBAhGGABQ1AVY1AVg0QloAXACeACAAQCIAQCSAQCYAQCgAQHIAQfAAQE&sclient=gws-wiz
ОтговорИзтриване