неделя, 7 февруари 2021 г.

Белгийски гофрети с мая

 Хрупкави и вкусни, бели и какаови гофрети! :)


Продуктите:

за 10 броя:

300г брашно

~ 1ч.л. суха мая

1/2ч.л сол

1с.л. захар

_________

 2 яйца

80г масло

350мл прясно мляко

 Приготвяне:

Смесете сухите продукти, разбийте яйцата, разстопете маслото в млякото (да не става много топло) и разбъркайте всичко.  Оставете тестото да втаса 1-1.30 часа или забъркайте вечерта (да бъде на хладно през нощта) и ползвайте сутринта за закуска.  

За да са хрупакви, охладете на решетка, една по една и не ги затваряйте/завивайте.

Да ви е вкусно! :)


2 коментара:

  1. Ако са хрупкави, както изглеждат, това са моите гофрети...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тънчички, не ги покривам, не затварям и охлаждам една по една на решетка до пълно изстиване. :)

      Изтриване

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...