петък, 29 януари 2021 г.

Оризова салата с кейл и орехи

 Много вкусна, лесна и засищаща салата! :)

 


Продуктите:

Микс от видове ориз (при мен Басмати, дългозърнест и черен) 

Кейл/манголд/ листа от цвекло

Сушени вишни/ червени боровинки

Портокал (при мен червен/кървав, но става и всякакъв друг цитрус)

Орехи

 

Дресинг:

фъстъчено масло

мед

горчица

сол и п-р

балсамов оцет

зехтин

* Количествата са по ваш вкус.

Приготвяне:

Отстранете листата на кейла от стъблата, сложете ги в съд за готвене на пара или гевгир (стъблата отдолу, отгоре листата) и ги пригответе на пара за 3 мин. над ориза, който сварете. След това нарежете стъблата и листата. Отцедете ориза и сглобете салатата докато той е още топъл. Охладете и се насладете. Салатата е много вкусна и топла, но е добре да престои малко, за да поеме оризът дресинга.  Да ви е вкусно! :)


По идея на Джейми Оливър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Киш с печени зеленчуци и сирене

  Много вкусен киш с печени зеленчуци.  Киш/галет често са ни вариант, ако останем без хляб за вечеря. С чаша бяло вино... Иначе редовно пра...