Продуктите:
печено агнешко (останало)
1 портокал (при мен червен и малък)
1/2ч.ч. булгур (при мен пълнозърнест и дребен) или арабски кускус
1ч.ч. вода
4-5 нишки шафран
малко сол
зехтин
1/4ч.л. млян кардамон
свежи мента и магданоз
сурови слънчогледови семки
суров шам фъстък (надробете го малко)
стафиди
сушени червени боровинки
сушени кайсии
сушени сини сливи
захаросан джинджифил
лимонова кора и сок
Приготвяне:
Сварете или само зелейте булгура с гореща вода и добавете солта и шафрана.
Аз сварих и след това оставих с капак за 20мин. и после разрохках с вилица.
Слънчогледовите семки запекох на сух тиган, а може да ги оставите и сурови.
Добавете останалите съставки в количества по ваш вкус. Или използвайте други, ако желаете.
Сервирайте по ваш вкус.
Аз поръсих със захаросани семена резене.
Да ви е вкусно! :)
Страхотна рецепта! Хапвала съм нещо подобно преди години, по време на пътуването ми до Йордания. Дали рецептата има нещо арабско в нея? Тяхната кухня доста наподобява. Спомням си, че беше адски вкусно и с удоволствие ще я приготвя още веднъж, този път у дома. Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за гостуването, коментара и добрата дума! :)
ОтговорИзтриванеСмятам че булгурът и шафранът са типични за Мароко, а може да добавите и още аромати, ако искате. Дано ви е вкусно! :)
Много интересна рецепта:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :) Дано ви допада! :)
Изтриване