Продуктите:
примерни грамажи, зависи от съда, в който ще печете.
250г кори за лазаня (процедирайте с тях според упътването на опаковката)
3 средни патлажана
3 средни тиквички
моцарела - по половин или една топка (125г) на ред 
Доматен сос: 
1гл. глава лук
2ск. чесън 
2 по 400г консерви/ 1.5кг домати (настъргани/блендирани...)
1с.л. доматено пюре 
сол и п-р (черен),
захар
босилек (пресни листа) 
Сос Бешамел:
75г масло
75г брашно
725 мл пр. мляко
80-100г настърган пармезан или друго топящо се сирене
сол и п-р (черен), индийско орехче
Приготвяне:
Патладжаните и тиквичките, нарежете на шайби и изпечете с малко олио сол и п-р, колкото да омекнат.
 Запържете лука и чесъна, доматеното пюре, червения п-р, солта и черния п-р, захарта и добавете доматите - варете, да се редуцира до желаната от вас гъстота. 
Моцарелата нарежете също на шайби. 
Разтопете маслото и  запържете брашното в него, без да потъмнява. Дръпнете от огъня и налейте постепенно студеното  мляко, бъркайки. Върнете на огъня да се сгъсти сосът, добавете и подправките. Бъркайте, за да не стане на бучки, накрая добавете пармезана.
Загрейте фурната на 190С. 
В съда, в които ще печете, залейте дъното с доматен сос.
1 ред - кори, бешамел, патладжани, дом. сос, 1 моцарела 
2 ред - кори, бешамел, тикивички,  дом. сос, моцарела
  и т.н.,  а накрая - кори и покривате хубаво с бешамел
  Печете около 25минути. Поръсете с кашкавал и запечете още 15мин, докато се зачерви.
Да ви е вкусно! :) 


Здравей, открих те случайно в Гугъл. Прочетох разни вкусни неща ...изобщо много е приятно при теб. Вече те прибавих към любимите ми блогове, за да идвам по-често.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Здравей, Жани, много ми е приятно, добре си дошла при мен!
ОтговорИзтриванеАз също ще надниквам при теб, имам гръцки корени, та съм пристрастна. :)
Поздрави,
Морена :)