петък, 6 декември 2013 г.

Пита с маслини



Продуктите:

тесто за хляб, пица
маслини (обезкостени)

зехтин/олио

Намазнете тава и разстелете тестото като оформяте плоска пита с дебелина 2см. Оставете да втаса.
 Загрейте фурната на 200С.

Направете с пръст вдлъбнатинки по цялата повърхност, поръсете с олио/зехтин и го разнесете с четчица. Поставете в дупчиците маслините, като ги понатискате, за да не избягат при печенето. Важно е да направите повече вдлъбнатинки (с маслинки ;)) иначе питата ще се деформира. Печете до готовност.






Много подхожда на ястия с риба и морски продукти. :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Захващане на Квас

     Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :)                                         ...