Тиквен кекс - много вкусен и толкова ароматен... подходящ за коледните празници!
Продуктите:
мокри:
4 яйца
110г кафява захар
70г захар
300г леко подсладено тиквено пюре (ако вашето е без захар, увеличете захарта - 120г кафява и 85г захар)
45г масло
80г олио
сухи:
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. сода
320г брашно (с 9-10г протеин)
1и 1/2ч.л. канела
1/2ч.л. карамфил
1/2ч.л. сушен джинджифил
1/4ч.л. индийско орехче ( по добре прясно настъргано)
шоколадови капки (или накълцан черен шоколад)
Приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Ако ползвате кръгла форма - намазнете я и набрашнете добре, а в правогълна (моята е 30х11.5х8см) сложете хартия, като оставите "крилца", с помощта на които лесно ще извадите готовия кекс.
Смесете сухите съставки и накрая разбъркайте и шоколадовите капки.
Разбийте до побеляване яйцата със захарта, добавeте тиквеното пюре и мазнините.
С шатула смесете сухите и мокрите съставки, без да бъркате излишно. Изсипете във формата, поръсeте още шоколадови капки ако искате и печете 50-60мин. до суха клечка или такава с малко трошички. Оставeте във формата за 10мин., извадете на решетка за още 30мин. Поръсете с пудра захар и се насладете! :)


Няма коментари:
Публикуване на коментар