Много лесно и вкусно къри.
1и 1/2 ч.л. семена кимион
1 сушено червено чили
5см парче джинджифил (малка част нарежете на клечици за поръска, останалото настържете)
1 средна глава лук
1 скил. чесън
1 зелено чили
по 1 червена и зелна чушки - нарязани по дължина на ленти
1/2ч.л. куркума
още чили по вкус
250г сирене Панир - на кубчета*
3 домата
1ч.л. оцет
1/2 ч.л. кимион
1ч.л. гарам масала
Загрейте олиото на среден огън и добавете семената от кимион, чилито и настъргания джинджифил, и запържете за 30 секунди, докато се появи аромат.
Добавете лука, чесъна и зеленото чили и запържете за 5-6 минути или докато лукът омекне, без да покафенява и все още е леко хрупкаво. Добавете чушките, солта, куркумата и чилито на прах и запържете за още 3-4 минути.
Намалете котлона, добавете панира в тигана и разбъркайте внимателно всичко заедно за около 5 минути, след което добавете домата и увеличете огъня. Разбъркайте оцета, смления кимион и гарам масала, поръсете с останалия настърган джинджифил и сервирайте.
*Домашно сирене панир - сварявам 2л домашно краве мляко и оставям на тих огън да поври 10-15мин., за да се изпари водата, тогава добавям щ. сол и сока на един лимон. После отцеждам в тензух.
Няма коментари:
Публикуване на коментар