Тази е любимата ни морковена торта, влажна и изкусителна, превъзходна! :)
Продуктите:
За блатовете (26см форма):
Мокри:
4 яйца (L Размер)
200г тъмнокафява захар
80г бяла кристална захар
180г растително масло
60г остатъчен квас (ако имате такъв)
90г бананово (или друго плодово) пюре или кисело мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия
Сухи:
250г универсално брашно
2ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ч.л. сух джинджифил
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
150г запечени накълцани орехи
350г настъргани моркови
За крема:
250 крема сирене + 250г маскарпоне или 500г само от едното ако желаете, на стайна температура
115г меко масло, на стайна температура
60г пудра захар или по вкус
1ч.л. екстракт от ванилия
щипка сол, на вкус
Приготвяне:
Смесете сухите продукти. Смесете и мокрите и разбъркайте с миксер или тел. Добавете към сухите и разместе добре. Накрая прибавете орехите и морковите.
Печете в 26см форма наведнъж или поотделно, на 180 градуса, до суха клечка. Охладете добре.
За крема разбъркайте с миксер сирената и добавете захарта и ванилията.
Сглобете тортата и оставете в хладилник поне за 24 часа. :)
Да ви е вкусно!
Адаптирано от sallysbaking.
Няма коментари:
Публикуване на коментар