За 3 броя:
1 жълтък
ванилия
~ 2с.л. брашно +
щ. бакпулвер
щ. сол
1с.л. прясно мляко
1 белтък
1с.л. захар
1/2 чаша вода за готвенето
опция:
1/2 ч.л. какао или друго (за да оцветите малка част от сместа)
Сместе добре жълтъка, млякото, ванилията, брашното със солта и бакпулвера.
Разбийте на твърд сняг бетъка със захарта, като я добавяте на части.
Отсипете малко от белтъците при жълтъчната смес, размесете внимателно и сипете при останалия белтък, като отново размесите внимателно.
На много тих (възможно най-тихия, който имате) огън загрейте незалепващ тиган, капнете малко олио и разнесете навсякъде. Сипете на купчинки ( 2 или 3, според големината на тигана) по 1-1.5 с.л. от сместа на разстояние от 2см и да има място за обръщането на палачинките. Добавете 1-2ч.л. вода в края на тигана и захлупете да бухват. След 2 минути добавете по още 1с.л. от сместа върху всяка палачинка, ако е нужно още мъничко вода и пак затворете. След още 2мин. обърнете, малко вода и гответе 3мин. Тогава отворете и оставете открити палачинките за 1-2 мин. и извадете. Действайте внимателно, както е нужно за суфлето.
Да ви е вкусно. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар