Нали от началото на годината си имам Лидл под ръка, та за първи път срещнах ревен преди няколко дни. Толкова му се зарадвах, също както и на Лимончелото, и на някои други екзотки за нащия пазар.
Та тартата с ревен и ягоди ни стана любима от първата хапка! :)
А така би искала да пробвам ревен и в салата... поне научих, че е доста траен в хладилника и, че може да се замразява, та бих си взела повече, ако намеря отново.
Ето продуктите за вкусната тарта:
ползвах 28см форма
За масленото тесто:
225г брашно
70г захар
1/4ч.л. сол
1/2ч.л. суха мента
120г студено масло на кубчета
малко студена вода ако е нужно
плънка:
2 яйца L размер
2с.л./20г брашно
3-4с.л./36-48г захар
3/4ч.ч. течна сметана - разбита леко
ванилия
Ревен - предварително го нарязах и изпекох с малко захар за 10мин.
Ягоди - нарязани
За тестото - в съд сложете брашното, солта, захарта и подправката, добавете кубчетата масло и претривайте с пръсти да стане на трохи. Добавете вода и съберете бързичко тестото на топка. Не месете, за да имате сипкаво печиво.Работете бързичко, особенно ако времето е топло.
Между два листа пекарска хартия разточете тестото с размер по-голям от формата, за да има и за стеничката. Поставете във формата и изрежете излишното тесто.
* Аз замразявам остатъка и ползвам като настъргвам трохички за друго печиво.
С вилица набодете на места по повърхността и печете веднага в загрята на 180 градуса фурна за 15мин. Извадете и охладете за 5-10 мин.
В това време разбийте яйцата, добавете ванилията, захарта и брашното и смесете със сметаната. Разпределете ревена и ягодите върху кората и залейте с яйчената смес.
Печете в загрята на 180градуса фурна за около 20минути, докато се стегне сместа.
Ако имате търпение да охладите сладкиша, ще можете да отрежете по-хубави парчета. :)
Да ви е вкусно! :)
Наскоро и аз за първи път опитах този продукт, и то имемно в комбинацията му с ягоди, хареса ми и бих го ползвала пак.
ОтговорИзтриванеТо тази комбинация е най-популярната и явно има защо. :) Дано сме повече търсещите ревена, та да има и предлагане.
ОтговорИзтриване