четвъртък, 8 май 2025 г.

Хлебна баница :)

 Или баница с хляб, останал и вкусно оползотворен. :)  Приготвена сутрин белязва деня с прекрасния аромат на масло и сирене...



Продуктите:

4-5 яйца

сирене до гъста смес с яйцата 

прясно мляко

масло 

останал сух хляб

 



Приготвяне:

В купа накъсайте хляба на залъци и накиснете с прясно мляко за 10-15мин.  Разбийте яйцата и смесете със сиренето.  С масло намажете тавата, в която ще печете, сложете половината хляб без да го изстисквате старателно, Разпределете добре в тавата и разпръснете кубчета масло, сипете и половината яйчена смес, повторете. Сипете малко от останалото от кисненето мляко. Печете в загратя на 200градуса фурна за около 40-45мин., до приятен залатист загар.  

Да ви е вкусно! :)

 

* Останало прясно мляко от кисненето на хляба прецеждам и прибирам в хладилника... ползвам  в някой от следващите дни за пържени филии или пък в палачинки/гофрети. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Панир Джалфрези

  Много лесно и вкусно къри.    1и 1/2 ч.л. семена кимион 1 сушено червено чили  5см парче джинджифил (малка част нарежете на клечици за пор...