вторник, 2 април 2013 г.

Чийзкейк с шоколад




за блата:
250 г какаови бисквити

50-80 г масло 
Орехи  - по желание

за плънката:
3 с. л. кисело мляко
250 г рикота/ извара
1ч.ч. захар
1 шоколад
200 г  течна сметана
3 яйца
ванилия

Загрейте фурната на 180° С. Пригответе си форма - 26см.
Бисквитите се смилат, смесват се с маслото и се прави блат на дъното на формата .
Рикотата се разбива с киселото мляко и захарта, след което се прибавят и яйцата.
Шоколадът се разтапя  и също се добавя.

Накрая се разбива сметаната и тя се прибавя към останалата смес. Излива се върху бисквитения блат и се пече около 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...