вторник, 9 април 2013 г.
Фритата с картофи и лук
1кг картофи, нарязани на кръгчета
2гл. лук, нарязани на полумесеци
2с.л. олио
сол, черен пипер
8-10 яйца
3с.л.
сол, черен пипер
розмарин
Загрейте фурната на 230°С.
В тава сложете картофите и лука, подправете със сол и пипер и добавете 2 с.л. олио. С ръка омесете всичко и печете за около 25 минути. Охладете.
Намалете Т на фурната до 180°С.
Разбийте яйцата, подправете със сол и пипер, добавете картофите и разбъркайте внимателно, за да не ги раздробите.
В тавичка с незалепващо покритие загрейте останалото олио и добавете яйцата с картофите. Запържете отдолу и когато е готово поръсете с розмарин и запечете във фурната само на горен реотан.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Доматена супа по азиатски
Продуктите: за около 2.5 -3л супа: 800г консерва домати (блендирам кратко, като оставям парчета) 1 среден картоф (на дребн...

-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Като купешките..., но домашни! :) Продуктите: 300г брашно 1/2ч.л. суха мая около 130 - 150мл. вода 1/4ч.л сол 1/4ч.л. захар 2...
Няма коментари:
Публикуване на коментар