понеделник, 8 април 2013 г.

Пълнозърнести хлебчета

 И тези са много вкусни и лесни хлебчета.



за 10 бр :

140мл прясно мляко
140мл вода
225г пълнозърнесто брашно
225г бяло брашно
1 1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 ч.л. суха мая
прясно мляко за намазване

Продуктите омесете в машината за хляб на програма Тесто или на ръка разбира се.
Готовото тесто удрете няколко пъти на плота, на който работите, след което го разделете на десет топки. Оформете и го подретете в застлана с пекарска хартия или намазнена тава. Оставете ги да втасат/да увеличат обема си двойно за около 30ина минути.  Втасалите хлебчета намажете с мляко и поръсете с малко брашно. Печете в загрята на 220°С за 15-20 минути, до златисто. Извадете ги на решетка да изстинат и тогава ги разделете, ако има залепнали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...