четвъртък, 11 април 2013 г.

Бисквитки с Рикота, стафиди и шоколадови капки

Прекрасни бисквитки - с мека вътрешност и хубава коричка.




Продукти за около 50бр.

120г меко масло

100г сирене Рикота или извара

150г захар

1ч.л. настъргана портокалова кора

1ч.л. настъргана лимонова кора

1 L яйце

1ч.л. ванилов екстракт

20г остатъчен квас (ако имате такъв)

 

 2ч.ч. брашно с нисък протеин

3/4ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. индийско орехче

щипка сол

 

1/2 ч.ч. шоколадови капки

1/2 ч.ч. предварително запечени натрошени бадеми

стафиди или други сушени плодове



 Приготвяне
С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори.
Пресейте брашното заедно с набухвателя, солта и ванилията.  Сипете го в маслената смес и разбъркайте. Накрая прибавете ядките, шоколадовия чипс  и стафидите.


Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин. Постелете тава с със силиконова подложка или с хартия за печене и с малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.
Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180°С фурна, до порозовяване за 9 -10 мин. Оставете за 8-10мин. да стегнат преди да ги пипате. 

Да ви е вкусно! :)


 


Адаптирно от  Йоли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Доматена супа по азиатски

    Продуктите: за около 2.5 -3л супа:   800г консерва домати (блендирам кратко, като оставям парчета)   1 среден картоф (на дребн...