Или баница с хляб, останал и вкусно оползотворен. :) Приготвена сутрин белязва деня с прекрасния аромат на масло и сирене...
Продуктите:
4-5 яйца
сирене до гъста смес с яйцата
прясно мляко
масло
останал сух хляб
Приготвяне:
В купа накъсайте хляба на залъци и накиснете с прясно мляко за 10-15мин. Разбийте яйцата и смесете със сиренето. С масло намажете тавата, в която ще печете, сложете половината хляб без да го изстисквате старателно, Разпределете добре в тавата и разпръснете кубчета масло, сипете и половината яйчена смес, повторете. Сипете малко от останалото от кисненето мляко. Печете в загратя на 200градуса фурна за около 40-45мин., до приятен залатист загар.
Да ви е вкусно! :)
* Останало прясно мляко от кисненето на хляба прецеждам и прибирам в хладилника... ползвам в някой от следващите дни за пържени филии или пък в палачинки/гофрети.
Няма коментари:
Публикуване на коментар